top of page

A csapat

Ilyen volt
Ilyen lett

Légy a csapatunk tagja!

 

Amennyiben jól úszol, szereted a labdajátékokat és szeretnél egy jó hangulatú, vidám csapat tagja lenni, úgy várjuk a jelentkezésed a kapcsolat menüpont alatt lévő elérhetőségek egyikén.  A játék koedukált, így egyaránt várjuk Női játékostársak jelentkezését is! :-)

 

Eredményeink:

2011: Firenzei vízikosárlabda-torna (3. hely)

2012: Budapesti vízikosárlabda-torna (1. hely)

2013: Pécsi vízikosárlabda-torna (3. hely)

2014: Budapesti vízikosárlabda-torna (3. hely)

2015: Pécsi vízikosárlabda-torna (5. hely)

2016: Budapesti vízikosárlabda-torna (2. hely)

 

 

Sportág-népszerűsítés:

Bővebben a vizikosárlabdáról az M4Sport Szabadidő Magazin műsorában!
(Az alábbi hivatkozásra kattintva a videó automatikusan betöltődik)

 

M4Sport Szabadidő Magazin

 

2017.11.04.

Magyar Úszás Napja 2013- bemutató

Egyetemi napok 2015- 2016- sportág népszerűsítés

 

Történetünk:

A jelenlegi felállás szerint, baráti társaságként 2009 őszén kezdtünk el vízikosárlabdázni. Az egyesületünk Medúza Vízi-kosárlabda Sportegylet (Medúza VSE) néven 2011-ben alakult meg azzal a céllal, hogy egy, Magyarországon még szinte ismeretlen, és korábban csak Pécsett űzött sporttevékenységet honosítson meg, a vízi-kosárlabdázást. A vízi-kosárlabda Európában több helyen (Olaszország, Szlovénia, Dánia, Hollandia, stb.) és Észak-Amerikában meghonosodott játék. A vízilabdával ellentétben „non-kontakt” sportág, melynek nagy előnye, hogy ezáltal szabályai áttekinthetőbbek, valamint különböző korosztályok és vegyes (férfi-női) csapatok is űzhetik a sportágat. Egyesületünk klasszikusan önszerveződő módon jött létre, tagjai közt található egykori olimpikon úszó, vízilabdázó, egyéb sportot művelők, valamint korábban versenyszerűen nem sportoló tagok is. 

Társaságunk a kezdetektől törekedett a sportág szélesebb körben történő megismertetésére, ennek keretében részt vettünk a Magyar Úszás Napja 2013 elnevezésű rendezvénysorozaton, ahol bemutatót tartottunk az érdeklődőknek, valamint az egyetemi sportnapok keretében eszközeinket az érdeklődők rendelkezésére bocsátottuk. 

A heti kétszeri edzések megszervezése mellett felvettük a kapcsolatot a sportágat itthon művelő pécsi, valamint a sportágat szervezett bajnokság keretében művelő olasz sporttársakkal is. Ennek keretében, önköltségen részt vettünk egy firenzei (2011. ősz), valamint pécsi (2013 és 2015) versenyeken is, sőt 2012 és 2014 őszén Budapesten, mi magunk rendeztünk egy négycsapatos tornát, míg 2016-ban szlovén sporttársainkat láttuk vendégül és egyeztettünk a sportág népszerűsítéséről, szabályrendszeréről.

 

Célunk minél több résztvevő aktív bevonása, újabb nyilvános és népszerűsítő foglalkozások szervezése, illetve azokon való részvétel.

 

 

Sportkapcsolataink:

Firenzei Vízikosárlabda Klub

Pécsi Vízikosárlabda Klub (PVKK)

 

 

Támogatások, pályázatok:

 

2017 Budapest Főváros Önkormányzata: A budapesti sportegyesületek szabadidősport tevékenységének támogatására kiírt „SZ” jelű pályázat

 

2016 Budapest Főváros Önkormányzata: A budapesti sportegyesületek szabadidősport tevékenységének támogatására kiírt „SZ” jelű pályázat

 

2015 Budapest Főváros Önkormányzata: A budapesti sportegyesületek szabadidősport tevékenységének támogatására kiírt „SZ” jelű pályázatCéljaink eléréséhez szívesen fogadjuk a támogatók jelentkezését is.

 

Céljaink eléréséhez szívesen fogadjuk a támogatók jelentkezését is.

bottom of page